Nakon što smo godinama (štaviše – decenijama) sticali iskustvo u proizvodnji hrane za pse radeći u najpoznatijoj nemačkoj uzgajivačnici dobermana »Von Fürstenfeld« te u proizvodnji BARF hrane u kućnoj radinosti za mnogobrojne vlastite pse, 2009. godine zaključili smo da znamo dovoljno kako bismo svoje iskustvo i znanje podelili s drugim vlasnicima pasa.

Kako bismo zadovoljili stroge uslove koji regulišu proizvodnju hrane te kako bismo bili sigurni da sve segmente proizvodnje hrane držimo u potpunosti pod svojom kontrolom, odlučili smo krenuti težim putem i pokrenuti sopstvenu proizvodnju. Godine 2009. smo u Hrvatskom zagorju otvorili proizvodni pogon te započeli sticati iskustva u industrijskoj proizvodnji hrane za kućne ljubimce.

 

Od tada smo uveliko napredovali, bilo što se tiče znanja o tehnologiji proizvodnje bilo što se tiče tehnološke opremljenosti i uređaja koje posedujemo. Danas naša proizvodnja zadovoljava najstrože propise EU-a za proizvodnju hrane te smo sertifikovani u skladu s ISO 22000 standardom i posedujemo i HACCP sertifikat.

ISO 22000 je međunarodna norma koja postavlja zahteve za uspostavljanje i održavanje celokupnog i učinkovitog sistema upravljanja sigurnošću hrane. Sistem upravljanja sigurnošću hrane u svoje poslovanje uvode kompanije koje se bave proizvodnjom, transportom, skladištenjem, pripremom i prodajom hrane, a sve kako bi preventivnim delovanjem potrošačima osigurali sigurnu hranu.

Higijensko-zdravstvenu ispravnost našeg rada kontinuirano nadziru Zavod za javno zdravstvo i Veterinarska stanica grada Zagreba.

Stoga, kada kupite HERMANN BARF proizvod, možete biti sigurni da ste svom ljubimcu dali ne samo najkvalitetniju nego i garantovano ispravnu i sigurnu hranu.

 

SASTOJCI – Sigurni smo u njihov kvalitet i poreklo

Izuzetno nam je važno znati poreklo svakog sastojka koji koristimo u proizvodnji HERMANN BARF hrane kako bismo bili sigurni u vrhunski kvalitet naših proizvoda. Trudimo se odabrati najbolje dobavljače za svaku namirnicu kojom se koristimo u proizvodnji jer znamo da je kvalitet baš svakog sastojka vrlo bitan u stvaranju proizvoda vrhunskog kvaliteta.

Goveđe meso, kao temeljni sastojak HERMANN BARF hrane, nabavljamo od najkvalitetnijih lokalnih (hrvatskih i slovenskih) dobavljača mesa, i to isključivo od kategorije primerene za prehranu ljudi.
Naši su dobavljači mesa, mesne industrije s dugom tradicijom i priznatom kvalitetom, koji mesom snabdevaju i velike trgovačke lance, kao što su:
• Milivoj Medven Mesna industrija d. o. o, Krašić
• M.T.O. Paleka, Zemunik Donji
• Kmetijska zadruga, Metlika
• Klaonica 32 d. o. o., Velika Mlaka
• Imes d. o. o., Samobor
Oni sarađuju s najkvalitetnijim domaćim uzgajivačima stoke, u koje pripadaju Žito d. o. o. iz Osijeka, Resto d. o. o. iz Osijeka, Farma Senkovac iz Slatine, Belje iz Darde, Simental commerce iz Tenje, Zenon iz Našica, Osatina iz Semeljaca i Farma Vrana iz Biograda na Moru.

Pazeći na vrhunski kvalitet naših proizvoda, i ostali su sastojci koje uz meso stavljamo u naše proizvode, kako bismo stvorili kompletan i balansiran obrok za vašeg psa, visokokvalitetni i kontrolisanog porekla.

Delikatesnu slatku papriku nabavljamo od vodeće hrvatske fabrike začina Šafram d. o. o. Tvrtka Šafram svoju proizvodnju temelji na sertifikovanom semenu začinske paprike prve generacije bez dodatka bilo kakvih aditiva ili veštačkih boja. Delikatesna slatka paprika dobija se od prvih berbi najkvalitetnijih sorti začinske paprike, znatno je kvalitetnijeg sastava i lepše boje. A kao sastojak HERMANN BARF hrane koristimo ju jer je odličan izvor vitamina C za pse.

Povrće nabavljamo isključivo od lokalnih dobavljača. Time pomažemo zajednici u kojoj živimo i radimo, osiguravamo opstanak malih proizvođača i kompanija te smanjujemo zavisnost o velikim korporacijama. Sirovina koju kupujemo kod lokalnih proizvođača najvećim je delom organskog porekla. Time smanjujemo utjecaj na okolinu – tlo, vodu i vazduh. Za proizvodnju i dostavu hrane na taj način smanjujemo potrošnju energije i emisiju štetnih gasova.

Mekinje (žitne ljuske) upotrebljavamo kako bi se olakšao prolazak BARF-a kroz probavni sistem vašeg psa. Nabavljamo ih iz mlina naše najveće prehrambene industrije Podravka d. d. te su identične onima koje se koriste u ekološkim pekarskim proizvodima.

Proizvodnja

U proizvodnji proizvoda od mesa ključna je svežina namirnica. Iz tog razloga u naš pogon gotovo svakodnevno stiže meso od lokalnih dobavljača, strogo poštujući zakonom propisan neprekinuti hladni lanac pri transportu mesa.

Kako bismo bili sigurni u svežinu, kvalitet i zdravstvenu ispravnost mesa, svaka se pošiljka pri ulasku kontroliše, sprema u hladan lanac te prerađuje – po receptu legendarnog nemačkog uzgajivača dobermana Hermanna Palmera.

U sklopu proizvodnog procesa poštujemo apsolutno praćenje namirnica u skladu s HACCP standardima. To doslovno znači da za svaku porciju naše hrane (odnosno za svaku proizvodnu seriju – lot) tačno možemo odrediti u kojoj je trgovini završila u prodaji, kao i na kojoj je farmi meso proizvedeno. HACCP sistemom postižemo praćenje namirnica "od farme do stola".

Takođe, koristimo se nizom postupaka kojim garantujemo kvalitet i svežinu. Na primer, kako bi se očuvala maksimalna svežina i higijenska ispravnost proizvoda, hrana se pre procesa smrzavanja vakuumira. Na taj način proizvod štitimo od oksidacije i bakterija pa mu pomažemo da duže očuva svežinu.

Odmah nakon pakovanja i označavanja proizvodi se spremaju u rashladnu komoru, gde se brzim smrzavanjem dovode na željenu temperaturu. To je bitno jer se brzim smrzavanjem stvaraju sitni kristali leda koji, za razliku od smrzavanja klasičnom metodom, ne stvaraju velike kristale leda koji uništavaju ćelijsku membranu i time oštećuju strukturu ćelije. Tim je proizvodnim postupkom održan visok kvalitet hranjivih sastojaka sadržanih u HERMANN BARF hrani.

Smrzavanje hrane u kombinaciji s vakuumiranjem jedini je način očuvanja hrane svežom i prirodnom – bez termičke obrade i dodavanja konzervansa. To HERMANN proizvode čini jedinstvenim u području prehrane vaših ljubimaca. Na našoj hranu nećete naći »E«-sastojke.

Kao zaključak svega navedenog možemo reći da kada svom ljubimcu dajete HERMANN BARF hranu, zapravo mu dajete kvalitetniju i zdraviju hranu od one koju najčešće sami jedete.

Copyright © 2018, Hermann BARF Srbija. Developed by Animat studio.