Prelazak na BARF prehranu ne treba vas zabrinjavati jer je rieč o hrani koja je prirodna, optimalnog sastava i psima veoma primamljivog mirisa i ukusa.

Za pse koji prelaze na BARF prehranu osmišljena je posebna formula – HERMANN BARF STARTER. Njena je namena hranjenje pasa svih dobi i pasmina u prve dve do četiri nedelje prelaska na BARF prehranu.

 

HERMANN BARF STARTER se od HERMANN BARF ORIGINALA razlikuje u maloj promeni sastava: povećan je udeo goveđeg buraga (goveđeg pred želuca), veoma bogatog izvora enzima koji pomažu probavu te bogatog izvora lako probavljivih belančevina. Količina mlevene kosti takođe je smanjena kako bi se sprečila pretvrda stolica. U ovoj formuli nema belog luka, budući da on može uzrokovati mučninu i povraćanje kod pasa koji imaju unutrašnje parazite. Stoga se svakako preporučuje psa očistiti nekim sredstvom protiv parazita pre prelaska na HERMANN BARF ORIGINAL, koji sadrži beli luk.

Šta ako moj pas ne želi jesti sirovu hranu?

U vrlo retkim slučajevima događa se da pas odbija jesti sirovo, ali obično je reč o problemu koji traje samo kratko vreme – u pravilu dok pas ne ogladni.
Jedan dan posta sigurno će podstaknuti apetit. Post je za mesoždere dobar način detoksikacije organizma i dobar način prelaska na BARF prehranu. Postiti ne smeju stare i bolesne životinje, štenad i kuje u visokoj fazi graviditeta i laktaciji.

Šta ako pas nakon obroka povraća?

Uz prelazak na novu vrstu prehrane može se pojaviti povraćanje, ali nema razloga za brigu ako pas ne pokazuje i neke druge znakove poremećenog opšteg stanja. Povraćanje za mesoždere ne mora biti pokazatelj bolesti. Katkad pas povraća hranu jer su komadi hrane koju je pojeo bili preveliki, zbog prevelike količine hrane ili halapljivog jedenja.

Kako bi se sprečilo naglo gutanje velike količine hrane poželjno je psu istiskivati manje količine hrane iz kesice ce kako bi jeo zalogaj po zalogaj (prvih nekoliko dana prelaska na BARF prehranu).

 Ako je vaš pas halapljiv prilikom hranjenja, pokušajte mu nabaviti činiju za halapljive pse, umetci u činiji ne dozvoljavaju brzo jedenje hrane.

Copyright © 2018, Hermann BARF Srbija. Developed by Animat studio.