Hranjenje 100% prirodnom i sirovom hranom najbolji je izbor ishrane

Osim što ne sadrži nikakve štetne aditive, u sirovoj hrani sačuvani su svi nutrijenti, dok se kuvanjem ili bilo kakvom termičkom obradom hrane menjaju njena fizička i hemijska svojstva – belančevine koaguliraju i postaju manje biološki dostupne, mnoge aminokiseline bivaju uništene. Kuvanjem promenjene belančevine teško su probavljive i često postaju uzrok alergija.

 

U sirovom mesu su aktivni ćelijski enzimi odgovorni za razgradnju kompleksnih struktura i molekula ćelije (belančevine, složeni ugljeni hidrati, masti) na njihove jednostavne sastavne delove – aminokiseline, jednostavne ugljene hidrate, masne kiseline.

Isto tako, uloga tih enzima u probavi jako je bitna jer oni smanjuju potrebu organizma da luči veliku količinu vlastitih enzima za razgradnju hrane.

Najosetljiviji enzimi sadržani u sirovoj hrani počinju da se gube već pri temperaturi od 37 °C.

Bilo kakvi vitamini i minerali uništeni ili promenjeni tokom industrijske termičke obrade hrane ne mogu biti dodani u hranu naknadno, a da budu jednako biološki dostupni organizmu kao kad je hrana sirova.

BARF ishranom uspešno se kontroliše:

BARF je vrlo pogodan za pse koji imaju problema s debljinom.

Debljina se, naime, često javlja kao posledica neadekvatnog omera belančevina i energije. Ako u hrani ima puno ugljenih hidrata, a malo belančevina, životinja će unosom količine hrane koja joj je potrebna da zadovolji svoje potrebe za belančevinama i esencijalnim aminokiselinama uneti i veliku količinu ugljenih hidrata koja se nalazi u toj hrani.

Višak unesenih ugljenih hidrata pretvoriće se u zalihe masti. Osim količine belančevina, važni su i njihovo poreklo i probavljivost, loše probavljive belančevine, siromašne esencijalnim aminokiselinama, takođe će se pretvoriti u zalihe masti i potencirati unos hrane.

U HERMANN BARF hrani nema žitarica i aditiva, koji su najčešći alergeni. Uz to, sirove belančevine životinjskog porekla retko uzrokuju alergije.

BARF prehrana pokazala se veomao uspešnom u kontroli već nastalih alergija. Učinak ovakve prehrane vidljiv je kroz duže razdoblje, jer jača imunološki sistem i njegovu sposobnost da se bori s alergijama. Katkad se rezultati vide odmah, a katkad je potrebno duže razdoblje kako bi organizam ojačao i počeo uspešno kontrolisati imunološke reakcije.

Hermann BARF hrana odličan je izvor glukozamina i hondroitina, bitnih materija za očuvanje zdravlja i terapiju degenerativnih promena na zglobovima. Mlevena hrskavica koja se nalazi u Hermann BARF-u veoma je bogat prirodni izvor tih materija. Mlevena kost i hrskavica optimalni su izvor materija potrebnih za izgradnju zdravog i otpornog mišićno-koštanog sistema.

Sirova hrana se ne lepi za zube.
Hrana koja nema zadovoljavajuću konzistenciju u velikoj se meri lepi za zube, stvarajući tako savršenu podlogu za razvoj različitih bakterija. Posledično tome javljaju se upala zubnog mesa – gingivitis, izrazito neugodan zadah iz usta, stvaranje zubnog plaka i kamenca te moguće metastaziranje bakterijske upale na bilo koje mjesto u telu (npr. srčane zaliske, bubrege, jetra).

Sirova hrana najbolji je izvor belančevina koje će organizam mesoždera lako probaviti. Enzimi sadržani u sirovoj hrani umanjuju potrebu organizma da luči vlastite probavne enzime. Goveđi burag kao jedan od sastojaka HERMANN BARF-a bogat je izvor dobre mikroflore probavnog sistema. Burag je i bogat izvor hlorofila, zelenog biljnog pigmenta za koji je utvrđeno da ubrzava procese detoksikacije organizma, deluje antimikrobno, jača imunološki sistem, utiče na kontrolu i uništavanje malignih ćelija te ima sposobnost vezanja teških metala.

Pozitivno utiče na zarastanje rana, kako onih na površini kože tako i na sluznicama (utvrđen je pozitivan učinak na zarastanje čirova na sluznici želudca).

HERMANN BARF ne sadrži konzervanse, pojačivače ukusa, boje ni ikakve druge aditive, a ne sadrži ni skrob, koji je za mesoždere veoma teško probavljiv.

Optimalna konzistencija stolice osigurava prirodno pražnjenje analnih vrećica te na taj način smanjuje mogućnost pojave upale analnih vrećica. Stolica je zbog sadržaja kosti u HERMANN BARF-u tvrđe konzistencije, no nema straha od začepljenosti creva i oštećenja sluznice creva jer je kost mlevena u pastu.

Copyright © 2018, Hermann BARF Srbija. Developed by Animat studio.