Od početka postojanja mesoždera, sirovo meso i kosti bili su glavni deo njihove ishrane.

NA POČETKU
1860.

Godine 1860. James Spratt proizvodi prvu gotovu hranu za pse (kekse), pravljenu od žita, repe i povrća pomešanih s goveđom krvi.

U sledećih nekoliko godina pojavljuje se gotova hrana za pse, za koju proizvođači tvrde da osigurava sve, od sjajnog krzna do prevencije štenećaka i ehinokokoze.

Hermann Palmer

Kada čitate o BARF-u, uglavnom ćete naići na ime dr. vet. Iana Billinghursta, australijskog veterinara koji se navodi kao začetnik te prehrane.

Međutim retko tko zna da je začetnik te ideje zapravo jedan Nemac, uzgajivač dobermana koji se zvao Hermann Palmer.

Kada je Hermann Palmer oboleo od raka, uočavanje veze između prehrane i te opake bolesti nije bilo ni približno na novu na kakvom je danas. Hermann je odlučio poduzeti aktivne korake – upisao se u nutricionističku školu! Uspešno se izlečio od raka gladovanjem uz sokove, metodom koja je danas poznata.

1902. – 1992.
1954.

Hermann Palmer osniva uzgajivačnicu dobermana Von Fürstenfeld. Na početku uzgoja, kada se u dva legla uzgajivačnice Von Fürstenfeld pojavio rahitis, Hermann je u svom podrumu naoružan nutricionističkim znanjem počeo sam pripremati hranu za pse.

Trebalo mu je niz godina i testiranje na mnogobrojnim leglima svoje uzgajivačnice da usavrši recepturu.

Godine 1969. i 1972. Hermann Palmer dobio je priznanje bavarske vlade za uspehe postignute u uzgoju, a temeljene na prehrani.

Bila je to potvrda da njegova formula radi savršeno!

1969. – 1972.
1986.

Godine 1986. započinje zajednički uzgoj dobermana u Zagrebu, koji je trajao sve do početka devedesetih i Hermannove smrti.

Uzgojem pasa u Hrvatskoj, godinama smo sticali iskustvo u proizvodnji BARF hrane u kućnoj radinosti za mnogobrojne sopstvene pse pa smo zaključili da znamo dovoljno kako bismo svoje iskustvo i znanje podelili s drugim vlasnicima pasa.

Godine 2009. otvorili smo u Hrvatskom zagorju proizvodni pogon.

Započeli smo sticati iskustva u industrijskoj proizvodnji hrane za kućne ljubimce.

U to se vreme BARF hrana, pripremljena prema receptu Hermanna Palmera, na tržištu nalazila pod imenom AnimaBARF.

Od tada smo uveliko napredovali, bilo što se tiče znanja o tehnologiji proizvodnje bilo što se tiče tehnološke opremljenosti i uređaja koje posedujemo. Danas naša proizvodnja zadovoljava najstrože propise EU-a za proizvodnju hrane pa smo sertifiikovani u skladu s ISO 22000 standardom i posedujemo i HACCP sertifikat.

2009.
2015.

Godina 2015. HERMANN BARF

U počast čoveku koji je 50-ih godina prošlog veka započeo prehranu temeljenu na BARF filozofiji kompanija menja ime u Hermann BARF.

Kada svog psa hranite Hermann BARF-om, zapravo mu direktno dajete svo to golemo iskustvo, vrhunsku formulu i sastojke te nasleđe koje je Hermann za sobom ostavio.

U kompaniji se povećava broj istinskih ljubitelja pasa s odličnim ličnim iskustvima u prehrani Hermann BARF hranom. I više od svega veseli nas činjenica da će svakoga dana neki novi pas početi jesti ono što je prirodno i za njega najzdravije!

Copyright © 2018, Hermann BARF Srbija. Developed by Animat studio.