Pitajte našu veterinarku

PETRA GALETIĆ, dr. med. vet.

Biti veterinar je divno, posebno ako uspiješ naći posao koji te ispunjava, koji je = ljubav prema životinjama. To je moj posao u Hermann BARF-u, gdje sam dobila priliku naučiti kolika ja nevjerojatna uloga prehrane u zdravlju pasa i kako hranom postići da psi budu zdravi, sretni i puni energije. Psi sa zdravstvenim problemima moj su najveći izazov i najveći poticaj za daljnje usavršavanje. Pozitivna iskustva vlasnika koji pse hrane Hermann BARF hranom katkad su tako nevjerojatna da me rastuži činjenica kako smo (nenamjerno, u vjeri da radimo najbolje) pogrešnom prehranom našim najvjernijim prijateljima do sada uzrokovali mnogo patnje.

I zato, tu sam, da sa svojim dosadašnjim iskustvom i znanjem o prehrani pasa pomognem da i vaši psi postanu i ostanu zdravi, puni energije i sretni.Biti veterinar je divno, posebno ako uspiješ naći posao koji te ispunjava, koji je = ljubav prema životinjama. To je moj posao u Hermann BARF-u, gdje sam dobila priliku naučiti kolika ja nevjerojatna uloga prehrane u zdravlju pasa i kako hranom postići da psi budu zdravi, sretni i puni energije. Psi sa zdravstvenim problemima moj su najveći izazov i najveći poticaj za daljnje usavršavanje. Pozitivna iskustva vlasnika koji pse hrane Hermann BARF hranom katkad su tako nevjerojatna da me rastuži činjenica kako smo (nenamjerno, u vjeri da radimo najbolje) pogrešnom prehranom našim najvjernijim prijateljima do sada uzrokovali mnogo patnje.

I zato, tu sam, da sa svojim dosadašnjim iskustvom i znanjem o prehrani pasa pomognem da i vaši psi postanu i ostanu zdravi, puni energije i sretni.


Odgovore na neka od najčešćih pitanja možete pronaći ovde, a za sva ostala obratite nam se direktno putem obrasca ispod.

Draga Sonja,
kada se situacija s gastritisom u potpunosti smiri, kada pas dva do tri tjedna ne bude povraćao, preporučuje se da psa postupno (tijekom nekoliko dana dodajete sve veće količine HERMANN BARF ORIGINALA, a smanjujete količinu HERMANN BARF GASTRA) prebacite na HERMANN BARF ORIGINAL.

Ako pas ima jako osjetljiv želudac dobro je da dio obroka (jedna trećina) uvijek bude HERMANN BARF GASTRO. U većini je slučajeva upravo vlasnik taj koji će odrediti koji je optimalan omjer tih dviju vrsta hrane za njegova psa.

Dakle svakako se preporučuje da barem dio, ako ne i u potpunosti, obroka Vašeg psa bude HERMANN BARF ORIGINAL.

HERMANN BARF ORIGINALU ne treba ništa dodavati, riječ je o obroku u kojem su sve hranjive tvari u optimalnom omjeru. Iznimno je povoljan za mlade pse jer povoljno utječe na pravilan razvoj kostiju i zubala te formiranje optimalne mišićne mase.

Vitaminsko-mineralni veterinarsko-medicinski proizvodi mogu narušiti optimalan omjer tvari u HERMANN BARF ORIGINALU, davanjem njih napravili biste više štete nego koristi za svoje štene.

Dragi Jurica,
crveno meso iznimno je bogat izvor L-karnitina i aminokiselina lizina i metionina iz kojih se isti sintetizira u organizmu. Uloga L-karnitina je iznimno bitna za rad srca (prenosi slobodne masne kiseline preko membrane mitohondrija u srčanim stanicama = energija za rad srca; veže štetne tvari u mitohondrijima koje nastaju tijekom procesa stvaranja energije i iznosi ih iz mitohondrija =zaštita srčanih stanica).

Smatra se da u regulaciji visokoga krvnog tlaka, koji je kod pasa ponajprije uzrokovan poremećajem u radu bubrega, bitnu ulogu ima i omega 3 masna kiselina, tj. omjer omega 3 i omega 6 masnih kiselina. Važno je naglasiti da u HERMANN BARF hrani nema žitarica i biljnih ulja, koji u hrani pridonose lošem omjeru omega 3 i omega 6 masnih kiselina (žitarice i biljna ulja bogati su omega 6 masnim kiselinama, a vrlo siromašni omega 3 masnim kiselinama).

Količina soli (kod pacijenata s bolestima srca i povišenim krvnim tlakom mora biti niska) također je vrlo niska i posljedica je samo prirodno prisutnog natrija u namirnicama koje se koriste u sastavljanju HERMANN BARF hrane.

Iz gore navedenog možete zaključiti da je HERMANN BARF hrana iznimno pogodna za pse kojima je dijagnosticirana dilatativna kardiomiopatija.

Copyright © 2018, Hermann BARF Srbija. Developed by Animat studio.