Hermann BARF STARTER osmišljen je kako bi se BARF »početnici« prilagodili na sirovu hranu. Ova formula namenjena je psima svih dobi i pasmina u prvim nedeljama (2–4 nedelje) prelaska na BARF prehranu.

Hermann BARF STARTER se od HermannBARF ORIGINALA razlikuje u maloj promeni sastava: povećan je udeo goveđeg buraga (tripica/fileka), veoma bogatog izvora enzima koji pomažu probavu te bogatog izvora lako probavljivih belančevina.

Količina mlevene kosti takođe je smanjena, kako bi se sprečila tvrda stolica.

U ovoj formuli nema belog luka, budući da on može uzrokovati mučninu i povraćanje kod pasa koji imaju unutrašnje parazite, stoga se svakako preporučuje psa očistiti nekim sredstvom protiv parazita pre prelaska na BARF prehranu.

Govedina 95%

HERMANN BARF STARTER

Bogat je izvor belančevina i esencijalnih aminokiselina, enzima, vitamina i minerala koji su sačuvani u svom prirodnom obliku.

Prosečne hranjive vrednosti 100g proizvoda
Energija 597 kJ/138 kcal
Ukupne masti 9,6 g
– od toga zasićene 4,9 g
Ugljeni hidrati 1,9 g
– od toga šećeri 0,63 g
Vlakna 1,27 g
Belančevine 14,8 g
Natrijum u tragovima
Kalcijum 1300 mg
Fosfor 700 mg

 

Goveđe meso nabavlja se od najkvalitetnijih hrvatskih dobavljača mesa. Meso prolazi veterinarsku inspekciju i kategorije prihvatljive za ljudsku upotrebu. Sveže se obrađuje i pakuje te odmah nakon toga vakuumira i zamrzava na -18 °C.

Kvalitet naših proizvoda garantovana je ISO 22000 sertifikatom te HACCAP sustavom. Higijensko-zdravstvenu ispravnost kontinuirano nadziru Zavod za javno zdravstvo i Veterinarska stanica grada Zagreba.

Goveđi burag (jedan od predželudaca goveda; tripice, fileki) bogat je izvor enzima, minerala (kalcijuma i fosfora), vitamina (kolina) i masnih kiselina (linolne i linolenske), sadrži i Lactobacillus acidophilus – probiotik.

Burag je i bogat izvor hlorofila, zelenog biljnog pigmenta za koji je utvrđeno da ubrzava procese detoksikacije organizma, deluje antimikrobno, jača imunološki sistem, utiče na kontrolu i uništavanje malignih ćelija te ima sposobnost vezanja teških metala. Pozitivno utiče na zarastanje rana, kako onih na površini kože tako i na sluznicama (utvrđen je pozitivan učinak na zarastanje čireva na sluznici želuca).

Jetra – bogat izvor vitamina A, esencijalnih masnih kiselina, folne kiseline, vitamina B kompleksa, posebno vitamina B 12, gvožđa.

Kost je optimalan izvor minerala za pse. Kada je kost izvor minerala, nema straha od nepovoljnog omera kalcijuma i fosfora jer će organizam svaki mineral uzeti u količini koja mu je potrebna, a višak minerala ostaće neprobavljen i biti izbačen iz organizma.

Kosti su u prehrani pasa, osim kao izvor minerala, bitne kako bi se postigla optimalna konzistencija stolice, kako bi se analne žlezde prirodno praznile.

Mlevena hrskavica bogat je prirodni izvor materija bitnih za zdravlje zglobova (glukozamin, hondroitin).

Glukozamin je sastavni deo glikoproteina koji se u visokoj koncentraciji nalaze u vezivnom tkivu. Potreban je za sintezu većih molekula koje održavaju zglobove zdravima, tj. dobro podmazanima i pokretljivima. Važan je u terapiji i prevenciji ozleda zglobova, osteoartritisa i drugih degenerativnih promena na zglobovima.

Hondroitin je složeni ugljeni hidrat koji nalazimo u vezivnom tkivu životinja i ljudi. Osigurava zdravlje hrskavice vežući na sebe molekule vode (stvaranje sinovijske tečnosti koja hrani i podmazuje zglobnu hrskavicu i ligamente), blokirajući enzime koji oštećuju hrskavicu i podstičući aktivnost hondrocita (ćelija hrskavice) na sintezu kolagena i proteoglikana.

Povrće (šargarepa i blitva) kao izvor beta-karotena/vitamina A, gvožđa i sirovih vlakana.

Funkcija vlakana je da prilikom prolaska kroz tanko i debelo crevo podstiču kontrakciju creva i lakši prolazak sadržaja. Umesto celog zrna pšenice koristi se samo ljuska jer ne sadrži skrob, koji je za mesojede teško probavljiv. Žitne ljuske nabavljaju se u mlinovima, prolaze kontrolu kvaliteta, prihvatljive su za ljudsku prehranu. Za žitne ljuske koje koristimo za proizvodnju naših proizvoda možemo garantovati da su slobodne od fitotoksina.

Slatka crvena paprika (delikatesna) odličan je izvor vitamina C. Iako psi mogu sintetizirati vitamin C, u stresnim stanjima bitno je da ga unose i hranom.

Bez konzervansa, veštačkih boja, pojačivača ukusa, pesticida i drugih aditiva uobičajenih u većini ostale hrane za pse.

Hraniti Hermann BARF STARTEROM jednostavno je i sigurno. Količinu hrane potrebne za jedan obrok treba odmrznuti i poslužiti kada je sobne temperature.

BARF se ne sme izlagati visokim temperaturama, kuvati, ni zagrevati u mikrotalasnoj pećnici.

Odmrznuti BARF može se čuvati u frižideru 24h. Obrok izvađen iz frižidera takođe treba poslužiti kada se zagreje na sobnu temperaturu.

Broj i veličina obroka

Preporučuje se psa izvagati pre početka hranjenja BARF-om i 2 do 3 nedelje posle. Zavisno od toga šta se htelo postići (zadržavanje telesne mase, gubitak kilograma, povećanje mase) prilagoditi veličinu obroka.


Odrasle, zdrave pse preporučuje se hraniti jednom dnevno. Ako je pas naučen jesti 2–3 obroka dnevno može se nastaviti i u tom ritmu.

Više puta dnevno obično se hrane štenad, visokogravidne kuje, kuje u laktaciji i psi sa zdravstvenim problemima.

Veličina obroka zavisi od telesne mase, aktivnosti i dobi psa. 

Obrok bi trebao iznositi 2-5% telesne mase.
Za odraslog umereno aktivnog psa to je najčešće oko 2% telesne mase.

HERMANN BARF STARTER
broj i veličina obroka

Masa psa (kg) Umereno aktivan pas
Dnevna potreba
za hranom (gr)
Aktivan pas
Dnevna potreba
za hranom (gr)
Štenad
Dnevna potreba
za hranom (gr)
2 40 100 140
5 100 250 350
10 200 500 700
20 400 1000 1400
30 600 1500 2100
40 800 2000  
50 1000 2500  
60 1200 3000  

 

Hrana je pakovana u kutijama po 500 gr. i postoje 3 vrste pakovanja:

  • 1 x 500 gr. za velike pse
  • 2 x 250 gr. za srednje pse
  • 4 x 125 gr. za male pse
Copyright © 2018, Hermann BARF Srbija. Developed by Animat studio.